Circa 80 de imigranti au fost descoperiti, miercuri, de autoritatile belgiene la frontiera cu Franta, la o zi dupa ce Belgia a anuntat introducerea temporara a controalelor la granita dintre cele doua state, informeaza publicatia Le Figaro, potrivit unei surse din politie.

Majoritatea imigrantilor descoperiti la frontiera franco-belgiana sunt cetateni afgani. Imigrantii au fost interceptati la punctul de frontiera La Panne.

Ei intentionau sa se deplaseze de-a lungul coastei vestice, pentru a incerca sa ajunga in Marea Britanie pe cale maritima prin portul Zeebruge din nord-vestul Belgiei, potrivit sursei din politia federala, citata de publicatia Le Soir, informatie preluata de Le Figaro.

Potrivit aceleasi surse, 298 de politisti belgieni urmeaza a fi mobilizati la frontiera cu Franta, scrie MEDIAFAX.

Marti, ministrul belgian de Interne a anuntat introducerea temporara a controalelor la frontiera cu Franta in contextul in care un posibil val de imigranti din orasul francez Calais ar putea sa se indrepte spre Belgia, daca sunt evacuati din tabara.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.