Ministerul Afacerilor Externe precizeaza, sambata, ca punctele de frontiera dintre Bulgaria si Grecia sunt blocate, turistii si transportatorii fiind sfatuiti sa foloseasca rutele alternative, prin Macedonia.

MAE informeaza cetatenii care se deplaseaza pe teritoriul Republicii Bulgaria cu destinatia Grecia asupra faptului ca situatia la trecerea punctelor de frontiera dintre Bulgaria si Grecia s-a agravat, in conditiile in care acestea sunt blocate in totalitate in ambele sensuri, pe durata nedeterminata, se arata intr-un comunicat de presa al ministerului.

Autoritatile bulgare au recomandat turistilor evitarea traversarii tuturor punctelor de frontiera cu Grecia si utilizarea rutelor alternative prin Macedonia, precizand ca prin punctele de frontiera „Кulata -
Promahonas“, „Ilinden - Еxochi“, „Каpitan Petko Voievoda - Оrmenion“, „Zlatograd - Тhermes“, „Ivailovgrad - Ciprinos“ si „Макаzа-Nimfea“, nu se permite trecerea niciunui tip de autovehicul.

De asemenea, MAE, prin Ambasada Romaniei la Skopje, a facut demersuri sustinute pe langa autoritatile Republicii Macedonia pentru identificarea unei solutii care sa permita transportatorilor romani blocati la frontiera dintre Republica Elena si Bulgaria accesul la o ruta ocolitoare, prin tranzitarea teritoriului Republicii Macedonia.

Autoritatile Republicii Macedonia au instituit o procedura care ofera posibilitatea eliberarii in regim de urgenta a autorizatiei de tranzit necesare, direct in punctele de trecere a frontierelor statului respectiv. De
solutia specificata vor putea beneficia toti transportatorii romani de marfuri ale caror autovehicule sunt momentan blocate la frontiera eleno-bulgara.

Atat ambasadorul Romaniei la Atena, cat si consulul general al Romaniei la Salonic se afla la punctul de trecere a frontierei eleno-bulgare de la Promachonas-Kulata, pentru a acorda asistenta la fata locului soferilor de cetatenie romana, scrie MEDIAFAX.

Citeste si:
Încă 17 cetățeni români au fost evacuați din Fâșia Gaza
Încă 17 cetățeni români au...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.