Cancelarul german Angela Merkel si presedintele francez Francois Hollande se intalnesc vineri cu premierul grec Alexis Tsipras, in marja summitului de la Bruxelles, pentru a discuta despre unele temeri, tot mai puternice, legate de eforturile Greciei in criza migratiei, relateaza AP online.

Tsipras, Merkel si Hollande participa la aceasta reuniune, dupa ce prima zi a summitului a scos la iveala disensiuni in continuare profunde in randul statelor membre UE in legatura cu gestionarea celei mai grave crize a refugiatilor din istoria Uniunii.

Unii europeni reproseaza Atenei o serie de deficiente in privinta controalelor la frontiere, care permit saptamanal catorva mii de migranti sa patrunda pe teritoriul Uniunii, scrie MEDIAFAX.

Potrivit unor oficiali, sefii de stat si de guverne au purtat discutii aprinse joi, in cadrul cele sase ore ale summitului, cu privire la pozitiile si reactiile contradictorii ale unor state fata de acest aflux de migranti, dar si cu privire la o eventuala prabusire a liberei circulatii in spatiul european.

Comisia Europeana (CE) a dat Greciei un termen de trei luni sa-si rezolve problemele cu care se confrunta la frontiera, insa putine state membre UE cred ca Atena va respecta acest ultimatum.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.