Autoritatile austriece investigheaza doi barbati musulmani care ar fi avut legaturi cu autorii atentatelor de la Paris din noiembrie, soldate cu 130 de morti.

Procurorul general al Austriei, Robert Holzleitner, a precizat ca este vorba despre un algerian in varsta de 28 de ani si un pakistanez de 32 de ani. El a declarat, joi, ca cei doi barbati au ajuns in Grecia dupa ce au traversat Marea Mediterana in aceeasi barca in care se aflau doi dintre atacatorii din Paris. Cei doi suspecti au parasit Grecia dupa ce au fost retinuti pentru 25 de zile din cauza ca prezentasera pasapoarte false.

Suspectii se afla in custodia autoritatilor austriece de pe 10 decembrie, de cand au fost retinuti in Salzburg. Holzleitner a mai precizat ca alti doi barbati - un marocan de 25 de ani si un algerian de 40 de ani care s-au aflat in stransa legatura cu cei doi suspecti - sunt retinuti in Austria, informeaza MEDIAFAX.

Toti cei patru sunt suspectati de legaturi cu militanti ai retelei teroriste Stat Islamic, care a revendicat atentatele din noiembrie de la Paris in care au murit 130 de persoane si peste 350 au fost ranite.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.