Ministerul chinez de Externe a indemnat Statele Unite si Coreea de Nord sa initieze negocieri directe pentru depasirea problemelor bilaterale, dupa o serie de teste militare efectuate de regimul stalinist de la Phenian.

"Problema nucleara din Peninsula Coreea este intre Statele Unite si Coreea de Nord", a declarat Hong Lei, purtatorul de cuvant al Ministerului chinez de Externe, citat de site-ul agentiei Reuters.

"Indemnam Statele Unite si Coreea de Nord sa initieze discutii, sa comunice, sa negocieze, sa analizeze modalitati de solutionare a rezonabilelor preocupari reciproce", a precizat oficialul chinez.

Coreea de Nord a lansat o racheta cu raza lunga de actiune pe 7 februarie, afirmand ca a plasat pe orbita un satelit. Statele Unite si alte tari au condamnat utilizarea tehnologiei balistice de catre regimul Kim Yong-Un. In ianuarie, Coreea de Nord a anuntat testarea unei bombe termonucleare, scrie MEDIAFAX.

Si China a condamnat testele militare nord-coreene, dar a criticat planurile Statelor Unite de a instala sisteme antibalistice avansate in Coreea de Sud.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.