Alianta Nord-Atlantica a inceput negocierile cu Muntenegrul in vederea aderarii acestui stat balcanic la NATO, relateaza postul Radio Free Europe-Radio Liberty in pagina electronica.

Oficiali NATO au anuntat luni ca aceste negocieri, care urmeaza sa dureze doua zile, acopera o serie de "probleme politice, militare si juridice" legate de cererea de aderare la Alianta Nord-Atlantica a Muntenegrului si vor "oferi o oportunitate ca ambele parti sa clarifice probleme in suspans".

Alianta Nord-Atlantica a invitat Muntenegrul sa adere la blocul militar occidental in decembrie, iar premierul muntenegrean Milo Djukanovici a anuntat ca este ferm angajat in atingerea acestui obiectiv, scrie MEDIAFAX.

Rusia a afirmat in mai multe randuri ca ea considera extinderea NATO drept o amenintare, iar opozitia prorusa din Muntenegru a cerut demisia lui Djukanovici.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.