Peste 5.000 de femei insarcinate sunt infectate cu virusul Zika, din totalul de 31.555 de cazuri din Columbia, a anuntat, sambata, Institutul National de Sanatate din tara, in conditiile in care virusul se raspandeste din ce in ce mai repede in America.
Din totalul celor 31.555 de cazuri de infectare cu virusul Zika din Columbia, 5.013 sunt femei insarcinate, potrivit anuntului de sambata. Virusul Zika, depistat in peste 30 de tari, ar fi responsabil de unele malformatii cu care se nasc copiii precum microencefalia si de sindromul Guillain-Barre care cauzeaza dereglari neurologice. Numarul cazurilor de infectare cu virusul Zika a crescut cu 23% fata de saptamana trecuta, in timp ce numarul femeilor insarcinate afectate cu 57,8%, informeaza agentia de presa Reuters, citata de MEDIAFAX.

Brazilia, cea mai afectata tara de acest virus care se transmite prin intepatura tantarilor Aedes, investigheaza posibila legatura dintre Zika si cele 4.300 de cazuri posibile de microencefalie in tara, dintre care doar 460 au fost confirmate. Doar in 41 dintre acestea au fost gasite urme ale infectarii cu Zika, fara ca cercetatorii sa poata demonstra existenta unei legaturi clara intre cele doua maladii.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.