Dezvoltatorul blocului de 17 etaje care s-a surpat in cutremurul din Taiwan a fost arestat de autoritati.

Dezvoltatorul cladirii rezidentiale de 17 etaje din orasul Tainan care s-a surpat in timpul cutremurului din Taiwan a fost arestat de autoritati, dupa ce a fost lansata o ancheta in privinta structurii cladirii pentru ca majoritatea celor decedati locuiau in acel complex, relateaza BBC News online.

El a fost arestat sub suspiciunea de omucidere din neglijenta. Cel putin 39 de persoane au murit inauntrul complexului de apartamente Weiguan Jinlong din Tainan. Este una dintre cladirile cele mai afectate de cutremurul de sambata, ceea ce a ridicat intrebarea daca nu a contribuit la acest dezastru si structura cladirii.

Circa 320 de persaone au fost salvate, iar alte peste 100 se afla in continuare sub daramaturi. Dar sansele de supravietuire sunt din ce in ce mai mici dupa ce intervalul limita de 72 de ore a expirat in cursul noptii de luni spre marti. Sute de militari participa la operatiunile de cautare.

Potrivit primarului orasului Tainan, William Lai, supravietuitorii au acuzat existenta unor "nereguli" in constructia cladirii de apartamente., informeaza MEDIAFAX.

Seismul de 6,4 grade s-a produs sambata la ora locala 3.57, la adancimea de doar 25 de kilometri. Epicentrul a fost la 27 de kilometri nord-est de orasul taiwanez Pingtung, la 35 de kilometri sud-est de Yujing si la 48 de kilometri est-nord-est de Tainan. Zona cea mai afectata de cutremur este orasul Tainan, unde cel putin 11 cladiri rezidentiale s-au prabusit.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.