Cancelarul german, Angel Merkel, si presedintele francez, Francois Hollande, s-au intalnit, duminica seara, la Strasbourg pentru a discuta despre masurile necesare gestionarii crizei migratiei si despre proiectul de acord dintre Marea Britanie si UE, informeaza publicatia Le Figaro.

Cei doi lideri s-au intalnit duminica seara in orasul francez Strasbourg, aflat la granita cu Germania, pentru a discuta agenda summitului de pe 18-19 februarie, programat la sediul Consiliului European in vederea analizarii solicitarilor lansate de Marea Britanie Uniunii Europene, a caror respingere ar putea duce la iesirea statului britanic din blocul european.

Hollande si Merkel au discuta o ora si jumatate, dupa care au participat la o cina alaturi de presedintele Parlamentului European, Martin Schulz, la a carui initiativa a fost organizat evenimentul.

In cadrul reuniunii, cei doi lideri au adus in discutie situatia din Siria, cea din orasul Alep in special, unde se desfasoara o ofensiva a trupelor regimului Assad, si au exprimat "o preocupare comuna", au precizat surse apropiate presedintelui francez. Ei au cazut "de acord in totalitate" asupra modalitatilor de a micsora fluxul de refugiati si de a face "o prioritate" din gasirea unei solutii in acest caz.

In dosarul Brexit, Hollande si Merkel au impartasit pareri comune despre proiectul de acord prezentat saptamana trecuta de Consiliul European la solicitatea Marii Britanii in vederea renegocierii statutului de membru in blocul european, au precizat aceleasi surse apropiate presedintelui francez. Proiectul de acord urmeaza a fi dezbatut in cadrul summitului de pe 18-19 februarie, cand vor fi discutate si noi masuri de gestionare a crizei migratiei, pe fondul razboiului civil din Siria, scrie MEDIAFAX.

Prin masurile ce urmeaza a fi discutate, este inclusa oferirea de asistenta Greciei in consolidarea masurilor de control la frontierele sale, principala poarta de intrare in Europa pentru cei mai multi imigranti, dar si combaterea traficantilor de persoane si accelerarea procedurilor de expulzare a extracomunitarilor.

Citeste si:
Emmanuel Macron este primit de Francois Hollande la Elysee
Emmanuel Macron este primit...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.