Guvernul Austriei a cerut Comisiei Europene o anumita suma pentru decontarea cheltuielilor privind cazarea extracomunitarilor in cursul anului 2015, anunta Ministerul austriac al Finantelor, conform editiei online a cotidianului Le Figaro.

Guvernul Austriei a cerut Uniunii Europene 600 de milioane de euro pentru decontarea cheltuielilor privind cazarea imigrantilor. In bugetul anului 2015, Austria planuise gazduirea a 35.000 de azilanti si costuri de 11.000 de euro pe an pentru fiecare persoana.

Insa Austria a primit 90.000 de solicitari de azil anul trecut, a explicat ministrul Finantelor, Hans-Jörg Schelling, intr-o scrisoare trimisa presedintelui Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker.

"In contextul crizei imigratiei, Comisia Europeana trebuie sa aiba actiuni pe masura", a subliniat Schelling, cerand Executivului Uniunii Europene fonduri suplimentare de 600.000 de euro.

Austria a anuntat saptamana trecuta ca va intensifica procedurile de repatriere a clandestinilor ineligibili pentru obtinerea azilului, scrie MEDIAFAX.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.