Presedintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, a declarat vineri seara ca Rusia trebuie trasa la raspundere pentru presupuse crime comise in timpul interventiei militare in Siria, informeaza agentia Dogan, citata de site-ul Ynetnews.com.

"Rusia trebuie trasa la raspundere pentru oamenii omorati in Siria", a declarat Erdogan in cursul unei vizite in Senegal.

"Prin cooperarea Rusiei cu regimul Bashar al-Assad, numarul persoanelor ucise a atins 400.000", sustine liderul turc.

Anterior, Recep Tayyip Erdogan a luat in deradere acuzatiile Rusiei privind un presupus plan al Turciei de a lansa o invazie masiva in Siria, denuntand in schimb interventia rusa in aceasta tara.

In noiembrie 2015, armata turca a doborat un bombardier rus, la frontiera cu Siria, incident care a deteriorat puternic relatiile cu Moscova. Presedintele Rusiei, Vladimir Putin, a impus sanctiuni economice si a amenintat Turcia dupa acest incident, scrie MEDIAFAX.

Siria se confrunta, incepand din martie 2011, cu revolte reprimate violent si cu un conflict militar intre serviciile de securitate subordonate regimului Bashar al-Assad, fortele opozitiei si grupuri teroriste, inclusiv organizatia sunnita Stat Islamic (Stat Islamic in Irak si Siria / Stat Islamic in Irak si Levant). Potrivit estimarilor ONU, bilantul conflictului depaseste 250.000 de morti.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.