Un cutremur de suprafata cu intensitatea initiala de 6,4 grade a avut loc in cursul noptii de vineri spre sambata in sudul Taiwanului, provocand prabusirea mai multor cladiri rezidentiale, informeaza presa locala.

[Update] - Cel putin sapte morti si 400 de raniti in urma seismului

Cel putin sapte oameni, inclusiv o fetita de zece zile, au murit, iar alti peste 400 au fost raniti in urma cutremurului de 6,4 grade produs in cursul noptii de vineri spre sambata in sudul Taiwanului, anunta autoritatile locale, precizand ca circa 400.000 de persoane au ramas fara apa potabila.

Potrivit bilantului preliminar prezentat sambata dimineata, sapte persoane au murit, iar alte 403 au fost ranite in urma seismului.

Printre persoanele decedate se numara o fetita care avea zece zile.

Aproximativ 400.000 de persoane sunt afectate de oprirea apei potabile.



Seismul de 6,4 grade s-a produs sambata la ora locala 3.57 (vineri, 21.57, ora Romaniei), la adancimea de doar 25 de kilometri. Epicentrul a fost la 27 de kilometri nord-est de orasul taiwanez Pingtung, la 35 de kilometri sud-est de Yujing si la 48 de kilometri est-nord-est de Tainan.

Zona cea mai afectata de cutremur este orasul Tainan, unde mai multe cladiri rezidentiale s-au prabusit, inclusiv un bloc de 17 etaje.

Nu exista informatii despre numarul victimelor, dar martorii sustin ca sute de persoane sunt prinse sub daramaturi, scrie MEDIAFAX.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.