Washingtonul si Bucurestiul se afla in spatele crizei politice de la Chisinau, acuza Igor Dodon, liderul Partidului Socialistilor (PSRM).

Intr-un interviu acordat cotidianului rus Komsomolskaia Pravda, Igor Dodon a atribuit Statelor Unite "scenariul terifiant" al unirii Republicii Moldova cu Romania pe baza unui presupus complot care ar urma sa aiba finalitate in 2018. In schimb, Dodon pledeaza pentru revenirea "acasa, in URSS", prin integrarea Republicii Moldova in Uniunea Economica Eurasiatica, organizatie creata de Rusia, transmite MEDIAFAX.

In opinia liderului de extrema-stanga, Statele Unite si Romania se afla la originea crizei politice care afecteaza de multe luni Republica Moldova. "De ce sa fie investiti bani intr-o tara mica precum Republica Moldova, de ce s-ar implica cineva in problemele din aceasta tara, pentru a o salva de la foamete?!", a intrebat retoric Dodon in interviu, conform Radio Free Europe / Radio Liberty. "Acum, americanii au un alt plan, mai inspaimantator, numit «Unirea 2018», unificarea Republicii Moldova cu Romania pentru a marca un secol de la Marea Unire din 1918", a spus Dodon. "Autoritatile moldovene au primit un cec in alb din partea Occidentului pentru utilizarea fortei" impotriva protestatarilor din Republica Moldova, sustine liderul Partidului Socialist.

www.jamestown.org

Protestele de la Chisinau sunt organizate, pe de o parte, de Platforma Demnitate si Adevar, o miscare neafiliata politic condusa de Andrei Nastase care pledeaza pentru combaterea coruptiei, integrarea europeana si organizarea de alegeri parlamentare si prezidentiale anticipate. Pe de alta parte, mitingurile sunt organizate de Partidul Nostru (prorus, centru-stanga), condus de primarul orasului Balti, Renato Usatii, si de Partidul Socialistilor (PSRM, prorus, extrema-stanga), condus de Igor Dodon.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.