Polonia deschide o noua ancheta cu privire la prabusirea aeronavei prezidentiale in Rusia in 2010.

Guvernul polonez a deschis o noua ancheta cu privire la accidentul aviatic din 2010 in care au murit presedintele Lech Kaczynski si zeci de oficiali polonezi. Aceasta noua ancheta apare in contextul unor relatii si asa tensionate intre Varsovia si Moscova. Ministrul polonez al Apararii Antoni Macierewicz, care a anuntat ancheta joi, a subliniat ca cea initiala a fost plina de "erori" si "anomalii".

O noua Comisie de ancheta a fost anuntata, alcatuita din 21 de membri, inclusiv ingineri si experti tehnici. Din ea vor face parte si patru experti straini. Ancheta initiala, efectuata de catre Polonia si Rusia, a stabilit ca accidentul, care a avut loc in Rusia, langa Smolensk, a fost provocat de erori de pilotaj si conditii meteorologice nefavorabile. Insa fratele geaman al defunctului presedinte, Jaroslaw Kaczynski, care conduce Partidul Lege si Justitie (PiS, extrema dreapta, aflat la guvernare), a sugerat ca accidentul a fost de fapt un asasinat in care a fost implicat presedintele rus Vladimir Putin, informeaza MEDIAFAX.

Intre victime s-a aflat o parte importanta a elitei politice si militare din Polonia, inclusiv Prima Doamna, seful Bancii centrale, comandanti militari si alte personalitati.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.