Statele Unite vor lansa operatiuni militare unilaterale in caz de necesitate in Libia, impotriva retelei teroriste Stat Islamic, avertizeaza Casa Alba.
"Daca va aparea necesitatea ca Statele Unite sa lanseze o interventie militara unilaterala pentru protejarea poporului american, presedintele nu va ezita sa treaca la o actiune de acest fel", a transmis miercuri seara Josh Earnest, purtatorul de cuvant al Casei Albe. "Presedintele Barack Obama va fi tinut in continuare la curent in legatura cu riscurile extinderii influentei retelei teroriste Stat Islamic in Libia si va aproba, in caz de necesitate, o actiune militara", a precizat Earnest, potrivit MEDIAFAX.

Surse citate de ziarul The New York Times anuntau recent ca Statele Unite si aliati precum Marea Britanie, Franta si Italia ar putea interveni militar, in cateva saptamani, impotriva militantilor retelei teroriste Stat Islamic stabiliti pe teritoriul Libiei, tara aflata in anarhie dupa inlaturarea regimului Muammar Kadhafi. Departamentul american al Apararii a intensificat operatiunile pentru colectarea de informatii despre pozitiile teroriste din Libia, in contextul in care Administratia Barack Obama ar vrea sa deschida un nou front impotriva organizatiei fundamentaliste sunnite, dupa interventiile militare in Irak si Siria.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.