Mai multe scoli din orasele australiene Sydney si Brisbane au fost evacuate marti dimineata in urma unor amenintari, au informat autoritatile locale, in contextul mai multor incidente de acest fel pentru care politia a condamnat apelurile false, relateaza site-ul agentiei DPA.

"Fiecare scoala ia masuri de precautie pentru a garanta siguranta elevilor sai si niciunul dintre acestia nu este in pericol", a comunicat Departamentul pentru Educatie din Noua Galie de Sud, dupa ce mai multe scoli din Sydney au primit amenintari, in urma carora, la fata locului, au fost trimise echipaje de politie.

Mai multe scoli din Sydney au fost evacuate dupa ce au primit amenintari cu bomba vineri, prima zi a anului scolar pentru multe regiuni din tara. Mai multe licee din Sydney au fost de asemena, evacuate luni.

Politia din Noua Galie de Sud a numit aceste incidente "un prototip al apelurilor false".

Tot marti, in urma unor amenintari, au fost evacuate si scoli din orasul Brisbane, capitala statului Queensland, scrie MEDIAFAX.

"Nu exista nicio dovada ca acestea nu sunt altceva decat farse, care au rolul de a cauza deranjamente si intreruperi inutile", a transmis politia.

"Amenintarile par a proveni de peste hotare (...). Scopul si sursa exacta a acestor amenintari raman necunoscute", au mai informat fortele de ordine.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.