Cel putin 10 persoane au murit si alte 20 au fost ranite, luni, intr-un atac sinucigas ce a vizat o sectie de politie din capitala afgana Kabul, din zona Deh Mazang, informeaza agentia de presa Reuters.

Adjunctul ministrul afgan de Interne, Ayub Salangi, a anuntat bilantul victimelor pe Twitter, precizand ca cei mai multi sunt civili.

Atentatul de luni a fost revendicat de talibani, care sustin ca 40 de politisti au fost ucisi sau raniti.

Initial, in zona se auzise o explozie, in apropiere de cladirea Parlamentului afgan, potrivit martorilor, nefiind raportate victime, anunta Reuters.

Un atacator kamikaze s-a detonat in timp ce astepta afara alaturi de un grup de oameni pentru a intra in sectia de politie.

Capitala a fost vizata de o serie de atacuri sinucigase luna trecuta, printre care cel soldat cu moartea a sapte jurnalisti de la o televizune privata in conditiile in care talibanii incearca sa-si intensifice lupta impotriva guvernului afgan. Atacul de luni vine pe fondul reluarilor negocierilor de pace initiate anul trecut, scrie MEDIAFAX.

In urma cu doua saptamani, ambasada Rusiei din Kabul a fost vizata de un atentat cu masina-capcana in care cel putin cinci persoane au fost ucise, iar alte 20 au fost ranite.

Fortele afgane se confrunta cu atacuri din ce in ce mai frecvente din partea talibanilor, care au revendicat un atac cu racheta asupra ambasadei Italiei din Kabul de la jumatatea lunii ianuarie.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.