Un atac cibernetic care a vizat Bundestagul (Parlamentul german) timp de sase luni, in 2015, a fost organizat de catre Guvernul rus, dezvaluie Der Spiegel.

Potrivit revistei germane, autoritatile germane sunt sigure ca un atac cu un virus de tip Troian asupra retelei de calculatoare a Bundestagului, in prima jumatate a anului trecut, a fost comis de catre un grup de hackeri finantati de catre Guvernul rus, cunoscut sub numele de Sofacy si APT28, relateaza postul Radio Free Europe-Radio Liberty in pagina electronica.

Atacul a inchis reteaua timp de mai multe zile si a compromis un volum important de date apartinand Guvernului german.

Un oficial german in domeniul securitatii, a carui identitate nu a fost dezvaluita, a declarat pentru revista ca Berlinul crede ca atacul are legaturi "clare" cu "un serviciu militar de informatii rus".

El a adaugat ca atacul a urmat un model similar altor atacuri cibernetice asupra Germaniei si altor state membre NATO, scrie MEDIAFAX.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.