Politia germana ar trebui, "daca e necesar", sa deschida focul impotriva migrantilor care incearca sa intre in tara ilegal, afirma conducatoarea unui partid populist, relateaza BBC News online.

"Nici eu nu vreau acest lucru. Dar folosirea fortei armate exista ca ultim resort", a declarat sambata pentru un ziar regional Frauke Petry, conducatoarea Partidului Alternativ fur Deutschland (AfD, eurosceptic).

Comentariile ei au fost condamnate de partide de stanga si de sindicatul politiei germane.

Peste 1,1 milioane de migranti au sosit in Germania anul trecut.

Tot sambata, cancelarul Angela Merkel a declarat ca cea mai mare parte a migrantilor din Siria si Irak se vor intoarce acasa dupa terminarea razboaielor din tarile lor. Ea a declarat la o conferinta a Uniunii Crestin-Democrate (CDU, centru-dreapta) ca masurile dure adoptate saptamana trecuta vizeaza sa reduca afluxul de migranti, insa o solutie europeana este in continuare necesara, scrie MEDIAFAX.

Politia trebuie sa-i opreasca pe migrantii care intra ilegal pe teritoriul german dinspre Austria, a declarat Petry pentru ziarul Mannheimer Morgen, iar "daca este necesar" sa foloseasca armele din dotare. "Asta spune legea", a afirmat ea.

"Ultimul politician german in timpul caruia au fost impuscati refugiati a fost (liderul Germaniei de Est comuniste) Erich Honecker", a declarat Thomas Oppermann, un influent membru al Partidului Social Democrat (SPD, centru-stanga, la putere alaturi de CDU).

Gewerkschaft der Polizei - Sindicatul politiei germane - a anuntat ca ofiterii nu vor impusca niciodata migranti.

Afirmatiile lui Petry denota o mentalitate radicala si inumana, a denuntat sindicatul.

In total 1.005 atacuri au fost comise anul trecut, in Germania, asupra locurilor in care sunt gazduiti refugiati - de cinci ori mai multe decat in 2014.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.