Un avion de vanatoare rus de tip Su-34 a incalcat vineri spatiul aerian turc, in pofida unor avertismente radar, a anuntat sambata Ministerul turc de Externe, in contextul unor tensiuni intre cele doua tari implicate in razboiul din Siria, relateaza Reuters in pagina electronica.

Ambasadorul rus a fost convocat in legatura cu acest incident vineri seara tarziu, precizeaza ministerul intr-un comunicat, adaugand ca aceasta incalcare arata in mod clar ca Rusia vrea ca problemele dintre cele doua tari sa degenereze.

"Indemnam in mod clar Federatia rusa sa nu incalce spatiul aerian turc, care este totodata spatiu aerian NATO", subliniaza ministerul.

"Subliniem inca o data ca (eventuale) consecinte nedorite ale unui asemenea comportament iresponsabil vor apartine in totalitate Federatiei ruse", avertizeaza diplomatia turca.

Turcia a doborat un avion rus de razboi in noiembrie, intr-un incident care a afectat puternic relatiile dintre cele doua tari. Rusia a impus sanctiuni economice Turciei, care i-au afectat turismul si exporturile, scrie MEDIAFAX.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.