Un cutremur puternic, de magnitudinea 7, a avut loc sambata dimineata in Orientul Exterm rus, au anuntat autoritati americane si ruse, care au precizat ca nu s-au raportat victime sau pagube, relateaza AFP in pagina electronica.

Potrivit Institutului american de geofizica USGS, seismul a avut loc la ora 3.25 GMT (5.25, ora Romaniei), la o adancime de 160 de kilometri, in regiunea muntoasa Kamceatka Krai, pe coasta de est a Rusiei.

Centrele de avertizare de tsunami american si pentru Pacific au anuntat ca nu exista niciun risc de tsunami, potrivit Radio Free Europe-radio Liberty.

Filiala locala a Ministerului rus pentru Situatii de Urgenta a anuntat ca seismul a fost localizat la nord-vest de capitala regionala Petropavlovsk-Kamceatki.

"Epicentrul a fost localizat in regiunea Ielizovo, la 84 de kilometri nord-vest de Ielizovo, si la 87 de kilometri nord-vest de Pertopavlovsk-Kamceatki", a precizat ministerul intr-un comunicat.

"Locuitorii din zona populata au resimtit cutremurul la magnitudinea de 5", a adaugat ministerul. "Informatii preliminare arata ca seismul nu a provocat pagube sau victime", mai precizeaza acesta.

Academia rusa de Stiinte a anuntat pe site ca seismul a fost urmat de o replica cu o magnitudine de 5,2, scrie MEDIAFAX.

Cutremurul a avut loc intr-o zona apropiata de Cercul de Foc al Pacificului, o regiune afectata frecvent de cutremure si eruptii vulcanice.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.