Migratia neta in Marea Britanie s-ar putea diminua cu aproximativ 100.000 de persoane pe an, daca aceasta tara voteaza sa paraseasca Uniunea Europeana, a estimat grupul de presiune Migration Watch intr-un raport, citat de BBC News online.

Grupul a anuntat ca in cazul in care Marea Britanie paraseste Uniunea Europeana, Guvernul ar trebui sa introduca permise de munca pentru cetatenii blocului comunitar. O asemenea masura ar diminua migratia neta - diferenta intre numarul de oameni care vin si cei care pleaca - de la 180.000 la 65.000 de persoane pe an, a estimat grupul.

Marea Britanie ar trebui sa organizeze un referendum pana la sfarsitul anului 2017 despre ramanerea in UE sau parasirea blocului comunitar. Raportul emis de grupul Migration Watch analizeaza eventualele politici privind fenomenul migratiei care ar putea fi introduse daca Marea Britanie voteaza sa nu mai fie stat membru UE.

In document este specificat faptul ca un sistem care foloseste permise de munca, similar cu cel folosit pentru imigrantii din state non-UE care ajung in Marea Britanie, ar putea reduce cu o cincime numarul de cetateni UE care vin in Marea Britanie sa munceasca si prin urmare, "sa reduca substantial migratia neta cu aproximativ 100.000 de persoane pe an, de la nivelul actual de 180.000".

Observatorul pentru Migratie al Universitatii Oxford a comunicat ca daca ar deveni mai dificil pentru angajatori sa recruteze muncitori din UE, ei ar putea incerca sa aduca in tara mai multi imigranti din afara Europei.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.