Rusia va cere la sedinta de joi a Consiliului permanent al Organizatiei pentru Securitate si Cooperare in Europa (OSCE) sa se discute despre ceea ce a numit "incalcarea libertatii presei" in Republica Moldova, dupa ce cinci jurnalisti rusi au fost opriti sa intre in tara, informeaza Europa Libera.

Purtatorul de cuvant al Ministerului rus de Externe, Aleksandr Lukasevici, a declarat intr-un interviu pentru postul oficial de televiziune "Rossia 24" ca se va cere "respectarea stricta si consecventa" de catre Chisinau a angajamentelor sale internationale in domeniul libertatii presei. Joia trecuta, autoritatile moldovene au retrimis in Rusia, de pe aeroportul Chisinau, cel putin cinci ziaristi rusi, spunand ca ei nu si-au putut justifica scopul sosirii in Republica Moldova, iar unul avea deja interdictie de intrare in tara pentru cinci ani.

Conform presei ruse, este vorba de cinci jurnalisti ai posturilor ruse VGTRK, Life News si REN TV. Reporterii intentionau sa relateze despre criza politica de la Chisinau. Jurnalistii care au primit interdictii au explicat ca autoritatile moldovene le-au cerut acreditari speciale pentru a relata despre evenimentele de la Chisinau.

Presedintia Rusiei a criticat vehement, vineri, decizia autoritatilor din Republica Moldova de a interzice accesul unor jurnalisti rusi pe teritoriul tarii, considerand "inacceptabila" ingradirea libertatii presei.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.