Federatia Iraniana de Lupte a luat decizia de a stabili salarii anuale pentru antrenorii de sex feminin.

Trei antrenoare cu experienta, Ferasat Mobtadi, Setarah Esmaeili si Maryam Sadat Ghadamgahi, au fost astfel recompensate intr-o actiune care face parte din incercarea Iranului de a pune bazele unui program de dezvoltarea a luptelor feminine. In plus, federatia a decis sa le daruiasca altor sase antrenoare de lupte medalii de aur in semn de recunoastere a muncii lor.

Kiomars Hashemi, presedintele Comitetului Olimpic National din Republica Islamica Iran a asistat la ceremonie. Iran ocupa unul dintre locurile codase in clasamentul egalitatii intre sexe, intr-un raport publicat in noiembrie 2015 de Forumul Economic Mondial. Yemen, Pakistan, Siria si Ciad sunt celelalte tari in care sansele femeilor de a obtine salarii egale si oportunitati de munca la fel ca barbatii sunt extrem de mici.

Potrivit raportului, luand in considerare rata actuala de crestere, Iran are nevoie de 118 ani pentru ca barbatii si femeile sa poata ajunge sa aiba drepturi egale. Luptele reprezinta sportul la care Iran a luat cele mai multe medalii (38) din istoria participarilor la Jocurile Olimpice. Toate au fost obtinute de barbati.

Din cele 60 de medalii castigate de sportivii iranieni la Jocurile Olimpice, niciuna nu este luata de o femeie.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.