Francois Hollande si-a exprimat, in timpul unei vizite oficiale in India, hotararea de a combate reteaua SI, dupa difuzarea de catre gruparea terorista a unei inregistrari video in care aceasta ii prezinta pe autorii atentatelor din noaptea de 13 spre 14 noiembrie de la Paris.

"Nu ne vom lasa impresionati niciodata", a declarat acesta la New Delhi, citat de Le Figaro.

"Nimic nu ne va inspaimanta, nicio amenintare nu va determina Franta sa se indoiasca de ceea ce are de facut in lupta impotriva terorismului", a declarat el. "Aceste imagini nu fac decat sa ii descalifice pe autorii acestor crime", a continuat acesta. "Daca am luat masuri pentru a prelungi starea de urgenta, este pentru ca stiu ca aceasta amenintare este prezenta si ca nu vom ceda sub nicio forma, nici in ceea ce priveste mijloacele de aparare a tarii noastre, nici in ceea ce priveste libertatile noastre", a adaugat presedintele Frantei.

Gruparea Stat Islamic a difuzat duminica o inregistrare video care prezinta noua dintre autorii atacurilor de la Paris, realizata inainte de a comite atentatele din noaptea de 13 spre 14 noiembrie, in timp ce decapiteaza ostatici si efectueaza antrenamente militare in Orientul Mijlociu, amenintand Marea Britanie.

Imaginile ii prezinta pe cei noua atacatori - trei francezi, patru belgieni si doi irakieni - in timp ce decapiteaza ostatici ai gruparii teroriste si efectueaza antrenamentele militare in Orientul Mijlociu. Inregistrarea video prezinta, de asemenea, locurile vizate de atacurile din 13 spre 14 noiembrie din capitala Frantei, in care au murit 130 de persoane.

Materialul se incheie cu imagini in care apar parlamentarii britanici care sustin raidurile aeriene impotriva gruparii Stat Islamic in Siria, intr-o aparenta amenintare la adresa Marii Britanii.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.