Secretarul de Stat american, John Kerry, sugereaza ca sanctiunile internationale impuse Rusiei pe fondul crizei ucrainene ar putea fi anulate in cateva luni daca Administratia de la Moscova da dovada de cooperare, informeaza CNN.

Statele Unite, Canada si Uniunea Europeana au adoptat o serie de sanctiuni economice si diplomatice impotriva Rusiei la inceputul anului 2014, din cauza ingerintelor Moscovei in Ucraina, scrie MEDIAFAX.

"Cred ca prin eforturi si prin dovezi de bunavointa, prin demonstrarea intentiilor legitime de solutionare a problemelor, este posibil ca in urmatoarele luni sa gasite modalitati de anulare a sanctiunilor", a declarat John Kerry intr-un discurs rostit la Forumul Economic Mondial de la Davos.

"In mod evident, sanctiunile vor putea fi anulate doar daca Rusia si Ucraina isi vor indeplini angajamentele de instaurare a pacii si stabilitatii in regiune. Aceste lucruri implica armistitiu total in estul Ucrainei si retragerea armamentului greu din regiune", a subliniat Kerry.

Conflictul separatist din estul Ucrainei, intre armata ucraineana si insurgenti prorusi, a izbucnit in martie 2014 si s-a soldat, potrivit estimarilor ONU, cu peste 9.000 de morti.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.