Statele Unite si Turcia sunt pregatite pentru o "solutie militara" impotriva retelei teroriste Stat Islamic, in Siria, daca Administratia Bashar al-Assad si opozitia nu vor ajunge la un acord cu ocazia conferintei de la Geneva, afirma vicepresedintele american, Joseph Biden.

"Stim ca va fi bine sa se ajunga la o solutie politica, dar, daca acest lucru nu va fi posibil, suntem pregatiti sa aplicam o solutie militara pentru distrugerea retelei teroriste Daesh" (Stat Islamic), a declarat Joseph Biden, la Istanbul, dupa intrevederea cu premierul Ahmet Davutoglu.

Un alt oficial american a explicat, potrivit Fox News, ca Joseph Biden se refera la o solutie militara pentru eliminarea organizatiei teroriste Stat Islamic, nu pentru intregul conflict sirian. Insa Biden a precizat ca a discutat cu Davutoglu si despre modalitati de sustinere a insurgentilor sunniti moderati care lupta pentru inlaturarea regimului Bashar al-Assad. Urmatoarea runda de negocieri intre opozitia siriana si reprezentantii presedintelui Bashar al-Assad va incepe luni, la Geneva.

Siria se confrunta, de cinci ani, cu revolte reprimate violent si cu un conflict militar intre serviciile de securitate subordonate regimului Bashar al-Assad, fortele opozitiei si grupuri teroriste, inclusiv organizatia sunnita Stat Islamic (Stat Islamic in Irak si Siria / Stat Islamic in Irak si Levant). Bilantul conflictului depaseste 250.000 de morti.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.