Coalitia internationala coordonata de SUA va intensifica operatiunile terestre in Irak si Siria impotriva retelei teroriste Stat Islamic, afirma secretarul american al Apararii, Ashton Carter, criticand Turcia pentru ca nu se implica suficient in combaterea terorismului.

"Intensificam eforturile, pentru ca trebuie sa facem mai mult pentru infrangerea retelei teroriste Stat Islamic. Sunt increzator si vreau intensificarea operatiunilor", a declarat Carter intr-un interviu acordat CNBC de la Davos (Elvetia), unde participa la Forumul Economic Mondial.

"Cautam oportunitati pentru intensificarea eforturilor si vom trimite efective terestre in Irak si Siria, acest lucru trebuie sa fie foarte clar. Intrebarea strategica este daca trupele vor oferi sustinere efectivelor locale sau vor prelua sarcinile acestora", a subliniat Carter.

Seful Pentagonului a criticat Turcia si state din zona Golfului Persic pentru lipsa de implicare in combaterea terorismului. "Turcia este prieten vechi al Statelor Unite, este aliat in cadrul NATO. Sustinem Turcia, suntem alaturi de ea pentru apararea teritoriului. Dar adevarul este ca Turcia are frontiere lungi cu Irak si Siria, iar aceste frontiere sunt vulnerabile la trecerea combatantilor teroristi, in ambele sensuri. Cred ca Turcia ar putea face mai mult pentru combaterea organizatiei teroriste Stat Islamic", a spus secretarul american al Apararii.

Organizatia terorista sunnita Stat Islamic ocupa vaste regiuni din Irak si Siria, unde a proclamat un "califat".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.