Viktor Orban, premierul Ungariei, sustine decizia Austriei de a limita numarul de imigranti la 37.500, argumentand ca este "o victorie a ratiunii", in contextul in care UE nu impune masuri mai restrictive in privinta imigrantilor care ajung in Europa, informeaza agentia de presa MTI.

"Gandirea dogmatica a fost invinsa de realitate si ratiune", a declarat Orban intr-un interviu acordat vineri postului de radio public Kossuth, referindu-se la decizia Austriei de a limita numarul de solicitanti de azil la 37.500 anual pana in 2019 pe care a apreciat-o drept "o victorie a ratiunii".

Austria a anuntat miercuri ca nu va mai primi decat 130.000 de imigranti in urmatorii patru ani, cu exceptia celor 90.000 deja inregistrati in 2015, scrie MEDIAFAX.

El a argumentat ca Europa nu poate sa primeasca un val imens de straini fara sa impuna restrictii sau controale in privinta acestora. Pozitia Ungariei fata de acest subiect este ca nu ar mai trebui primti imigranti in Europa, a explicat premierul ungar.

Indiferent de planurile pe care le au imigrantii in vederea descoperirii de noi rute in Europa, "este absolut sigur ca nu vor trece prin Ungaria", a precizat Orban, adaugand ca au fost luate masuri pentru construirea unui gard pe un segment al frontierei cu Romania, daca imigrantii vor incepe sa tranziteze Romania.

Premierul ungar a criticat din nou politica promovata de UE, acuzand faptul ca statelor nu li se ofera optiunea de a gasi solutii proprii in vederea gestionarii crizei migratiei. Lasand statele fara nicio putere de decizie in aceasta criza, fara a le oferi optiuni alternative, UE va transforma tarile in tinte vulnerabile, grav afectate de criza migratiei, a insistat Orban.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.