Uniunea Europeana se confrunta cu riscul destramarii in lunile care urmeaza, din cauza diferitelor crize care o ameninta, a avertizat, joi, premierul Frantei, Manuel Valls, facand referire la criza refugiatilor, la fenomenul terorismului sau la posibila iesire a Marii Britanii din UE.

"O iesire a Marii Britanii din Uniunea Europeana ar fi, in mod incontestabil, un lucru rau, un lucru foarte rau", a declarat Manuel Valls la Forumul Economic de la Davos.

Manuel Valls a evocat "toate pericolele care pot duce la o destramare a proiectului european in lunile care vin". Printre acestea el a mentionat criza refugiatilor, terorismul si intensificarea populismului, scrie MEDIAFAX.

Valls a exprimat speranta privind ajungerea la un acord intre Marea Britanie si Uniunea Europeana in timpul summitului european din februarie, pentru a se evita un Brexit, insa este de parere ca ar fi nevoie de "mai mult timp" ca discutiile sa conduca la o astfel de intelegere. "Cred ca este nevoie de mai mult timp. Discutiile au inceput recent. Dincolo de discursuri, trebuie ca acest lucru sa poata fi facut pe baze concrete si specifice. Franta doreste ca un acord sa fie posbil, dar, o spun inca o data, nu in orice conditii", a sustinut Valls.

Premierul Frantei a participat joi la pranz la o dezbatere pe tema "viitorului Europei", eveniment la care au fost prezenti inclusiv seful Guvernului grec, Alexis Tsipras, si ministrul german al Finantelor, Wolfgang Schaüble.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.