Ucraina a impus miercuri noi sanctiuni Rusiei, ca raspuns la masuri ruse, in contextul unei escaladari a unui adevarat razboi comercial, relateaza Euronews.

Produsele supuse anterior acestui embargo erau carnea, pestele, alcoolul si dulciurile. Incepand de miercuri, Kievul a decis sa-l extinda si in ceea ce priveste ketchupul si produsele de patiserie provenind din Rusia.

Este vorba despre un nou episod in razboiul comercial caruia i se livreaza cele doua tari.

Rusia a impus in urma cu cateva saptamani un embargo unor noi produse ucrainene. "Masura pe care o adoptam trebuie sa contribuie la contracararea agresiunii ruse. Iar ea trebuie sa permita totodata o mai buna protejare a pietei noastre interne. In timp ce soldatii nostri ne apara frontierele si statul suveran, Guvernul ne apara piata si interesele economice", a declarat miercuri Arseni Iateniuk.

Rusia a blocat tranzitul produselor ucrainene catre Asia Centrala

Cealalta preocupare a Kievului este sa poata sa-si trimita produsele catre terte tari. Pentru a face acest lucru, adesea este necesara tranzitarea Rusiei. Insa, in ultimele saptamani, Moscova a blocat acest tranzit, ceea ce afecteaza relatiile comerciale ale Kievului in special cu tarile din Asia Centrala si l-a obligat la un ocol prin Belarus.

Ucraina s-a adresat deja Organizatiei Mondiale a Comertului (OMC), scrie MEDIAFAX.

Kievul a depus deja o plangere la OMC in legatura la embargoul rus. Autoritatile ucrainene spera ca problema interzicerii tranzitului marfurilor ucrainene via Rusia sa fie studiata in cadrul urmatoarei reuniuni OMC, prevazute la sfarsitul lui februarie, potrivit unei corespondente Euronews la Kiev.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.