Cel putin 30 persoane au murit, miercuri, in atacul de la Universitatea Bacha Khan din orasul Charsadda, situat in nord-vestul Pakistanului, atac care a fost revendicat de talibani, informeaza publicatia The Guardian.

Politia si armata au fost mobilizate si trimise in zona, unde au avut loc confruntari cu atacatorii inarmati. Potrivit armatei pakistaneze, patru atacatori au murit.

Atacul a avut loc la putin timp dupa inceperea cursurilor in Universitatea Bacha Khan din orasul Charsadda, situat la circa 35 de kilometri de orasul Peshawar, potrivit comisarului-adjunct, Tahir Zafar.

Printre victimele decedate se afla un profesor si un student, sustine politia pakistaneza. Zeci de persoane au fost ranite.

"Cei patru atacatori sinucigasi ai nostri au comis atacul de la Universitatea Bacha Khan", a anuntat Umar Mansoor, un comandant al grupului talibanilor din Pakistan, pentru AFP, explicand ca atacul de miercuri a fost o reactie la ofensiva militara impotriva extremistilor.

In decembrie 2014, talibanii au atacat o scoala din orasul Peshawar, atac soldat cu peste 150 de morti, dintre care majoritatea copii, scrie MEDIAFAX.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.