"Ancheta condusa de brigada de stupefiante a serviciilor de siguranta departamentala de la Bouches-du-Rhône a implicat multa supraveghere fizica intr-o zona unde, ca si in altele, configuratia este indeosebi complicata pentru politisti", a declarat comisarul Emmanuel Kiehl, seful serviciilor de siguranta departamentala.

Politia a confiscat 66 de kilograme de canabis, 67.000 euro si munitie, scrie MEDIAFAX.

Potrivit lui Emmanuel Kiehl, mai multe pungi cu canabis, precum si "meniuri" care prezentau clientilor produsele demonstreaza faptul ca reteaua era "foarte bine structurata", realizand aproximativ 500 de vanzari pe zi in zona Campagne Lévêque din Marsilia.

Confiscarile au avut loc la doua "asistente", doua mame celibatare "fragile din punct de vedere social", a precizat o sursa din cadrul politiei.

Cinci barbati au fost raniti in noaptea de joi spre vineri, intr-un schimb de focuri la o bacanie din Marsilia, au declarat surse din politiei. Dintre cei cinci barbati raniti, doi sunt cunoscuti de politie pentru trafic de stupefiante, unul pentru omucidere si al patrulea pentru infractiuni de drept comun. Politia judiciara a lansat o ancheta in acest caz, iar potrivit primelor indicii, ar fi vorba despre o reglare de conturi.