Presedintele turc, Recep Tayyip Erdogan, a declarat ca explozia din Istanbul de marti, soldata cu cel putin zece morti si 15 raniti, a fost cauzata de un atac sinucigas comis de un cetatean sirian, informeaza site-ul publicatiei Hurriyet.

Potrivit ultimului bilant furnizat de biroul guvernatorului din Istanbul, cel putin zece persoane au murit si 15 au fost ranite in explozia petrecuta marti dimineata in piata Sultanahmet, din centrul turistic al Istanbulului.

Printre victimele deflagratiei se afla si turisti, conform primelor informatii. Cel putin sase germani, un norvegian si un peruvian au fost raniti in explozie, potrivit agentiei turce Dogan. Persoanele ranite au fost transportate la spitale din apropiere, in special la Centrul de cercetare Haseki.

Potrivit postului de televiziune CNN Turk, explozia s-a produs langa Obeliscul lui Theodosius din piata turistica Sultanahmet.

In octombrie, peste 100 de persoane au murit intr-un dublu atentat sinucigas care a vizat un miting de pace pro-kurd din apropierea garii centrale din Ankara. Potrivit Parchetului turc, atacul ar fi fost comis de o filiala locala a retelei teroriste Stat Islamic, scrie MEDIAFAX.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.