Cel putin zece persoane au murit si alte 15 au fost ranite in explozia produsa marti dimineata in Piata Sultanahmet din centrul turistic al Istanbulului, a anuntat biroul guvernatorului din oras, citat de cotidianul Hurriyet in editia online.

Printre victimele deflagratiei s-ar afla si turisti, conform primelor informatii. Persoanele ranite au fost transportate la spitale din apropiere, in special la Centrul de cercetare Haseki.

Potrivit postului de televiziune CNN Turk, explozia s-a produs langa Obeliscul lui Theodosius din piata turistica Sultanahmet, scrie MEDIAFAX.

Cauza exploziei nu este cunoscuta deocamdata, dar politistii par sa privilegieze ipoteza unui atac cu bomba, precizeaza agentia Dogan in pagina online. Mai multe ambulante, masini de politie si camioane de pompieri au fost trimise la locul exploziei, iar o ancheta a fost demarata.

Turcia a fost vizata de doua atacuri cu bomba majore anul trecut. Peste 30 de persoane au fost ucise intr-un atentat sinucigas revendicat de gruparea Stat Islamic in orasul Suruc, din apropierea frontierei cu Siria, in iulie.

In octombrie, un dublu atentat cu bomba comis langa gara centrala din Ankara, cu ocazia unui miting pentru pace, s-a soldat cu peste 100 de morti, acesta fiind cel mai sangeros atac din Turcia. Parchetul turc a precizat ca atacul a fost comis de o celula locala a retelei Stat Islamic.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.