Premierul britanic, David Cameron, a avertizat ca parasirea Uniunii Europene "nu este raspunsul corect" la problemele Marii Britanii, dar a precizat ca va face "totul pentru a functiona" daca alegatorii decid iesirea din UE, mentionand ca nu va demisiona, relateaza AFP in pagina electronica.

Cameron a declarat dumnica, intr-un interviu pentru BBC, ca este "aproape" de un acord privind reformarea Uniunii Europene si este deschis la solutii alternative pentru problema ajutoarelor sociale destinate imigrantilor din UE.

Premierul a afirmat ca propunerea sa ca imigrantii sa astepte patru ani inainte de a putea primi ajutoare sociale este "in continuare pe masa", dar ar putea accepta un plan "la fel de puternic" pentru a combate turismul social. "Spre deosebire de multi din Europa, noi avem un sistem de ajutoare sociale la care poti avea acces imediat si asta creeaza multe probleme", a explicat Cameron.

Premierul britanic s-a declarat increzator ca va obtine un acord la summitul UE din februarie si ca un referendum privind mentinerea tarii in UE - promis pana la sfarsitul lui 2017 - ar putea avea loc la scurt timp. Totusi, el a precizat ca votul ar putea fi amanat daca nu obtine concesii satisfacatoare din partea Bruxellesului.

Daca se va ajunge la un acord, Cameron va face campanie pentru mentinerea tarii in UE. "Nu cred ca (iesirea) este raspunsul corect", a apreciat el.

Intrebat daca oficialii au un plan de rezerva in cazul unui Brexit, Cameron a precizat ca va trebui sa faca "tot ce este nevoie pentru a functiona".

Iesirea din UE ar fi o lovitura pentru reputatia lui Cameron, dar premierul a mentionat ca nu va demisiona, indiferent care va fi rezultatul, precizand ca referendumul nu este despre "viitorul unui politician sau al altuia", scrie MEDIAFAX.

Cameron s-a intalnit saptamana trecuta cu liderii din Germania, Ungaria si Olanda, in cadrul eforturilor diplomatice de a obtine un acord privind reformarea UE.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.