Casa Alba a anuntat noi initiative pentru a combate recrutarea americanilor de grupari extremiste ca Statul Islamic, oficiali ai administratiei participand in acest sens la o intalnire cu reprezentantii unor companii din Silicon Valley precum Apple, Google, Facebook, Microsoft si Twitter.

Printre masurile dezvaluite de Casa Alba se numara crearea unei forte speciale care sa combata propaganda online a gruparilor teroriste, relateaza BBC News Online.

Anuntul a fost facut in timp ce oficiali ai administratiei aveau o intalnire cu reprezentantii unor companii din Silicon Valley precum Apple, Google, Facebook, Microsoft si Twitter, pentru a discuta modul in care tehnologia poate ajuta la combaterea teroristilor.

Scopul oficialilor americani este sa impiedice gruparile extremiste sa radicalizeze alte persoane si sa incurajeze violenta online. Initiativele includ crearea unei noi forte speciale care sa combata extremismul violent, in cadrul Departamentului de Securitate Interna si Departamentului de Justitie.

Departamentul de Stat a anuntat de asemenea un nou Centru Global de Angajament, care se va concentra pe implicarea unor surse externe in contracararea mesajelor favorabile Statului Islamic, scrie MEDIAFAX.

"Atacurile ingrozitoare de la Paris si San Bernardino din aceasta iarna au subliniat nevoia ca SUA si partenerii nostri din comunitatea internationala si sectorul privat sa lase extremistii violenti ca SI fara teren propice pentru recrutare", a declarat purtatorul de cuvant al Casei Albe, Ned Price.

La intalnirea din Silicon Valley erau asteptati procurorul general al SUA, Loretta Lynch, directorul FBI, James Comey, si directorul Directiei Nationale de Informatii, James Clapper.

Potrivit agendei obtinute de AP, oficialii americani urmau sa arate cum folosesc teroristii aplicatii si servicii criptate. Ei urmau sa discute de asemenea cum sa ii ajute "pe altii sa creeze, sa publice si sa amplifice continut alternativ care sa combata" gruparea Stat Islamic.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.