Mai multe persoane au fost ranite dupa ce autoritatile chineze au demolat un spital in timp ce membri ai personalului si cel putin un pacient se aflau in interior, informeaza BBC News, citand presa chineza.

Parti ale Spitalului 4 al Universitatii Zhengzhou, situat in provincia chineza Henan, au fost demolate joi. Insa, in momentul inceperii demolarii, in unitatea medicala se aflau trei medici si un pacient, care au fugit.

Cazul a starnit polemici ample in China, tara in care demolarile fortate sunt frecvente, scrie MEDIAFAX.

Potrivit agentiei China Noua, mai multi angajati au fost raniti in timp ce incercau sa opreasca demolarea. Sase cadavre care erau la morga au fost acoperite de moloz, iar echipamente de radiologie in valoare de peste 600.000 de dolari au fost avariate.

Liu Chunguang, directorul sectiei de radiologie, a declarat ca efectua consultarea unui pacient in momentul inceperii demolarii. Persoane imbracate in uniforme de camuflaj au sosit brusc si au inceput demolarea unor parti ale anexei medicale. "Am vazut deodata prabusirea unui perete. Pacientul s-a speriat groaznic si a fugit", a povestit oficialul medical.

Guvernoratul districtului Huiji, unde este situat spitalul, a comunicat insa ca unitatea medicala fusese evacuata in totalitate inaintea inceperii demolarii si ca nu a fost ranita nicio persoana.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.