Presedintele american, Barack Obama, a declarat ca nu va sustine un candidat democrat sau republican in alegerile prezidentiale sau parlamentare care nu este favorabil reformelor privind reglementarea mai stricta a armelor de foc, informeaza site-ul cotidianului Le Monde.

"Nu voi face campanie, nu voi sustine si nu voi vota pentru un candidat, nici macar din propriul meu partid, care nu va sustine reformele propuse privind accesul la arme de foc", a afirmat Barack Obama.

"O criza precum cea actuala necesita o reactie la nivel federal. Diminuarea violentelor cu arme de foc va fi o sarcina dificila. Este clar ca reformele de bun-simt in privinta armelor nu se vor intampla in aceasta legislatura. Nu se vor intampla in timpul mandatului meu de presedinte. Cu toate acestea, exista masuri pe care le putem lua pentru salvarea de vieti omenesti. Noi toti - la toate esaloanele guvernamentale si parlamentare, in domeniul privat si in calitatea de cetateni - trebuie sa facem partea noastra", a subliniat Barack Obama.

Presedintele Statelor Unite, Barack Obama, a anuntat marti o serie de masuri executive menite sa diminueze atacurile armate, afirmand ca "pretextele invocate constant trebuie sa inceteze".

Este vorba de masuri introduse intr-o ordonanta executiva, o manevra menita sa evite un vot al Congresului, reticent sa adopte legi pentru diminuarea accesului la arme de foc, scrie MEDIAFAX. "Noile masuri nu intra in contradictie cu al II-lea Amendament. Dar cred ca putem gasi modalitati de reducere a atacurilor armate, in conformitate cu al II-lea Amendament", a declarat presedintele Statelor Unite. "Nu putem accepta acest carnagiu cu pretul libertatii; pretextele invocate constant trebuie sa inceteze", a insistat liderul american.

Magazinele care vand arme de foc vor avea nevoie de licente speciale emise de Biroul pentru Alcool, Arme de foc si Explozibil, iar cumparatorii vor fi verificati atent. "Congresul este tinut ostatic de grupurile de lobby proarme, dar Statele Unite ale Americii nu pot fi tinute ostatice. Nu este vorba de masuri pentru a restrictiona accesul tuturor la arme. Daca treci de teste, ai dreptul sa detii o arma. Problema este ca, pana acum, vanzatorii de arme aveau alte reguli", a subliniat presedintele SUA.

Citeste si:
Candidații propuși la CCR vor fi audiați în Comisia juridică
Candidații propuși la CCR vor...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.