Seful Bisericii Ortodoxe Ruse, Patriarhul Kiril, si-a exprimat sustinerea privind campania de raiduri aeriene lansata de Moscova in Siria, numind-o "un razboi defensiv", relateaza Radio Free Europe/Radio Liberty in pagina online.

Intr-un interviu difuzat pe data de 7 ianuarie, cand tara a sarbatorit Craciunul Ortodox, Patriarhul Kiril a incercat sa justifice raidurile aeriene ruse in Siria, spunand ca acestea sunt necesare pentru a proteja tara de "terorism".

"Atat timp cat razboiul este condus in legitima aparare, este unul corect", a declarat Kiril pentru postul public de televiziune Rossia 1.

El a spus ca daca grupurilor teroriste li s-ar permite sa castige puterea in Siria, ele vor aduce suferinta poporului rus. Rusia a lansat la sfarsitul lunii septembrie raiduri aeriene in Siria, pentru sustinerea regimului Bashar al-Assad. Statele Unite si NATO au acuzat Rusia ca a atacat pozitii ale insurgentilor sustinuti de Occident. Moscova neaga acuzatiile.

Biserica Ortodoxa Rusa are legaturi apropiate cu Kremlinul. Patriarhul Kiril a incercat de asemenea sa minimalizeze dificultatile economice din Rusia, apreciind ca situatia din tara "nu este o tragedie".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.