Parlamentari de opozitie din Marea Britanie au criticat marti Guvernul pentru ca nu a reusit sa impiedice un barbat, acuzat de infractiuni grave, sa calatoreasca in Siria pentru a se alatura retelei Stat Islamic, relateaza Associated Press in pagina online.

Acuzatiile au fost lansate dupa ce presa britanica a anuntat ca un barbat, care aparea intr-o inregistrare video realizata de gruparea Stat Islamic si publicata duminica, in care cinci presupusi spioni au fost impuscati mortal, ar putea fi Siddhartha Dhar, cunoscut si sub numele de Abu Rumaysah.

O legatura clara intre Dhar si inregistrarea video nu a fost inca confirmata, scrie MEDIAFAX.

Andy Burnham, purtatorul de cuvant al Partidului Laburist privind terorismul, a spus ca Guvernul a esuat in a-l monitoriza corespunzator pe Dhar dupa ce acesta a fost eliberat pe cautiune in 2014, adaugand ca barbatului i-a fost trimisa o scrisoare in care i se cerea sa isi predea pasaportul abia dupa ce a plecat in Siria.

"Sistemul a esuat pentru ca i-a permis sa plece in Siria, desi era cunoscut de autoritati si a fost arestat de sase ori pentru infractiuni legate de terorism", a spus Burnham.

Dhar, un hindus convertit la islam, a ironizat autoritatile britanice dupa ce a ajuns in Siria, publicand o fotografie cu el pe retelele de socializare, in timp ce isi tinea intr-o mana fiul, iar in cealalta, o pusca de asalt AK-47.

"Ce sistem de securitate care lasa de dorit trebuie sa aiba Marea Britanie, daca imi permite sa calatoresc prin Europa", a scris el pe Twitter.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.