China, Australia si Franta au condamnat ferm, miercuri, anuntul nord-coreean cu privire la testarea unei bombe cu hidrogen, relateaza AP in pagina electronica.

China, cel mai apropiat aliat al Coreei de Nord, denunta testul anuntat de Phenian drept o sfidare la adresa comunitatii internationale si indeamna regimul stalinist sa se abtina de la actiuni care ar putea amplifica tensiunile in Peninsula Coreea, scrie MEDIAFAX.

Ministrul australian de Externe Julie Bishop apreciaza, citata intr-un comunicat emis miercuri, ca acest gest "confirma statutul de stat paria al Coreei de Nord si (faptul ca regimul reprezinta) o continua amenintare la adresa pacii si securitatii internationale".

Presedintele francez Francois Hollande a subliniat, citat intr-un comunicat, ca "Franta condamna aceasta incalcare inacceptabila a rezolutiilor Consiliului de securitate al ONU si indeamna la o reactie ferma din partea comunitatii internationale".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.