O greva a personalului feroviar din Belgia, inceputa marti seara, ora 22.00 (23.00 - ora Romaniei), va dura 48 de ore, generand perturbari in intreaga retea de transport feroviar si suspendarea majoritatii curselor spre M.Britanie, Franta, Germania si Olanda, anunta Reuters.

Uniunile sindicale se afla intr-un conflict cu Guvernul belgian in privinta reformelor care vizeaza compania feroviara de stat SNCB, presupunand taierea bugetului alocat cu 20% pentru urmatorii cinci ani si solicitarea unui nivel de productivitate mai mare.

Liderii sindicali din jumatatea sudica franceza a Belgiei au indemnat angajatii sa intre in greva, pe cand colegii lor din partea flamanda au respins aceasta ipoteza, declarand ca negocierile continua, scrie MEDIAFAX.

O a doua greva care urma sa aiba loc in perioada 21-23 ianuarie a fost amanata pentru luna februarie. Greva va incepe marti seara, la ora locala 22.00 (23.00 - ora Romaniei) si va dura 48 de ore.

Trenurile de mare viteza Thalys care fac legatura intre Paris si Amsterdam (Olanda) si Koln (Germania), prin Bruxelles, nu vor circula deloc miercuri si doar doua curse vor fi disponibile joi seara.

Potrivit sindicatelor, reducerile de buget vor insemna concedierile a 6.000 de angajati din cei 33.000 si o diminuare cu sase zile de concediu per lucrator.

Compania feroviara SNCB aloca 13 zile de concediu extra pe an unui angajat daca lucreaza cu doua ore in plus fata de norma de 36 de ore pe saptamana, dar Guvernul belgian sustine ca nu toti angajatii lucreaza 38 de ore pe saptamana si, prin urmare, nu ar trebui sa primeasca zile de concediu in plus.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.