Pelicule semnate de Nae Caranfil si Adrian Sitaru se numara printre productiile care fac parte din programul Saptamanii Filmului Romanesc din Israel, care se desfasoara pana pe 14 ianuarie in orasul Holon.

Pelicula "Quod Erat Demonstrandum" (2013), de Andrei Gruzsniczki, deschide luni, la ora 20.30, seria de proiectii care are loc la Cinemateca din Holon. Aceasta va fi urmata de filmele "Cel ales" (2015), de Cristian Comeaga, care va fi proiectat marti, de la 20.30, "Restul e tacere" (2007), de Nae Caranfil, care va rula miercuri, de la 20.30, si de "Domestic" (2012), de Adrian Sitaru, ce va putea fi urmarit vineri, de la ora 19.00.

Documentarul "Cabala la Kabul" (2007), de Dan Alexe, va incheia Saptamana Filmului Romanesc din Israel, fiind proiectat pe 14 ianuarie, de la ora 20.00, informeaza site-ul icr.ro.

Actiunea filmului "Quod Erat Demonstrandum", cu Sorin Leoveanu, Ofelia Popii si Florin Piersic Jr. in rolurile principale, se petrece in Romania anului 1984. Decizia unui matematician de a publica o lucrare intr-o revista a unei universitati americane, fara sa ceara permisiunea autoritatilor comuniste, va declansa un lant de evenimente care va schimba vietile celor din jurul sau.

"Cel ales" ii are in distributie pe Olimpia Melinte, Nicodim Ungureanu, Bogdan Stanoevici, Laura Cosoi si Mohamed Jbara. Povestea filmului incepe in anii '80, cand domnul X (Bogdan Stanoevici) a fost ajutat sa fuga din tara tocmai de cei care erau pusi sa-l retina cu orice pret. Ani mai tarziu, i-au cerut un favor, la schimb: o crima, scrie MEDIAFAX.

Lungmetrajul "Restul e tacere", cu Ovidiu Niculescu si Marius Florea Vizante in distributie, a reprezentat propunerea Romaniei pentru o nominalizare la categoria "cel mai bun film intr-o limba straina" a premiilor Oscar 2008. Povestea, ce se petrece la inceputul secolului XX, il are in centru pe tanarul Grig, fiul unei vedete a Teatrului National, care viseaza sa regizeze cel mai grandios si mai lung film realizat vreodata.

Filmul "Domestic" este o poveste despre oameni obisnuiti si animalele alaturi de care isi traiesc viata. Un iepure, o gaina, o pisica, un caine si un porumbel trec prin viata personajelor principale, influentandu-le evolutia.

Citeste si:
Rivalitati, competitie, tensiuni! Ce se intampla in spatele...
Rivalitati, competitie,...

"Cabala la Kabul", realizat in Afganistan, este un film documentar cu o formula originala: regizorul Dan Alexe se implica personal, intervenind intr-un conflict sociocultural si devenind unul dintre personaje.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.