Sase persoane au murit, dupa ce mai multi barbati inarmati au atacat, sambata, o baza a Fortelor Aeriene indiene din Punjab, stat indian situat in apropiere de granita cu Pakistan, informeaza agentia de presa Reuters.

Potrivit oficialilor indieni, barbatii inarmati, care purtau echipament militar, au reusit sa intre, sambata dimineata, intr-o baza militara a Fortelor Aeriene indiene localizata in Pathankot, in statul Punjab, din nord-vestul Indiei, in apropiere de granita cu Pakistan. Odata intrati, barbatii au deschis focul, tragand la intamplare.

Patru atacatori si doua garzi militare au murit in confruntari, a precizat un oficial din Ministerul de Interne indian.

Atacatorii au furat masina unui politist si au condus pana la baza militara, strategie utilizata in atacuri atribuite insurgentilor pakistanezi, a declarat Suresh Arora, seful politiei din Punjab.

Atacul de sambata dimineata nu a fost inca revendicat de nicio grupare, scrie MEDIAFAX.

Atacul a avut loc la o saptamana dupa ce premierul indian Narendra Modi a efectuat o vizita in Pakistan pentru a se intalni cu omologul sau, Nawaz Sharif, in vederea relansarii negocierilor care au fost intrerupte de atacuri teroriste. "Statul pakistanez este vecinul nostru si dorim pace, dar orice atac terorist comis in India va avea un raspuns pe masura", a declarat ministrul indian de Interne, Rajnath Singh, pentru o filiala a agentiei Reuters.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.