Un britanic, in varsta de 29 de ani, a fost arestat in aeroportul Schiphol din Amsterdam, dupa ce a amenintat de mai multe ori ca are o bomba asupra lui, insa politistii olandezi nu au gasit niciun dispozitiv exploziv asupra sa, informeaza publicatia The Guardian.

Un terminal al aeroportului a fost evacuat vineri, dupa ce mai multi pasageri au alertat politia in cazul unui barbat care a amenintat, in repetate randuri, ca are o bomba.

Barbatul a fost arestat de politisti si interogat. Ulterior, dupa ce au efectuat verificari, politistii nu au descoperit niciun dispozitiv explozibil asupra suspectului, scrie MEDIAFAX. "Barbatul se afla in terminalul de plecari cu numarul trei cand pasagerii l-au auzit strigand de mai multe ori ca are o bomba. Au fost suficient de ingrijorati incat au contactat politia pentru a-l perchezitiona", a precizat Eric Vermeulen, purtator de cuvant al politiei militare olandeze.

"Am stabilit ca este vorba de o alarma falsa si ca barbatul este singurul suspect. Acum vrem sa aflam care a fost motivul pentru care a lansat aceasta alarma falsa. Intregul incident a durat intre 20 si 30 de minute", a adaugat Vermeulen.

Lansarea de amenintari false cu bomba este o infractiune in Olanda, astfel ca barbatul va avea de infruntat acuzatii, dupa ce cazul sau va ajunge la un procuror, a specificat Vermeulen.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.