Statele Unite folosesc Alianta Nord-Atlantica drept instrument pentru exercitarea influentei in Europa, afirma ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, potrivit site-ului agentiei TASS.

"Americanii vor sa aiba o influenta puternica asupra Europei, iar Alianta Nord-Atlantica este cel mai puternic instrument in acest sens", a declarat Serghei Lavrov intr-un interviu acordat postului tv Zvezda.

"Dupa destramarea Uniunii Sovietice si a Tratatului de la Varsovia, NATO a avut initial o stare euforica, apoi a cautat obiectivul existential de atunci inainte", a adaugat Lavrov.

"Iar Alianta Nord-Atlantica nu doar ca s-a mentinut, ba chiar s-a extins spre Est", a subliniat seful diplomatiei ruse.

Relatiile NATO-Rusia au continuat sa se deterioreze in cursul anului 2015, tensiunile atingand cote maxime dupa doborarea unui bombardier rus de catre Turcia, pe fondul disensiunilor generate de conflictele din Ucraina, din Siria, de sistemul antibalistic din Romania si de extinderea Aliantei, scrie MEDIAFAX.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.