O persoana a murit si alte 11 au fost ranite, marti seara, dupa ce un barbat a deschis focul asupra unui grup de turisti care vizitau o cetate istorica din regiunea autonoma Daghestan din sudul Rusiei, informeaza site-ul agentiei de presa Reuters.

"Ca urmare a unui atac armat, 12 persoane au fost ranite, dintre care una a decedat", a anuntat, miercuri, un oficial din cadrul Ministerului Sanatatii din regiunea Daghestan, citat de agentia rusa RIA Novosti.

Patru dintre raniti se afla in stare grava, iar restul primesc ingrijiri medicale, a mai precizat oficialul.

Potrivit agentiei ruse Interfax, turistii erau localnici care vizitau o platforma a cetatii istorice din orasul Derbent, de pe malul Marii Caspice, cand un barbat neidentificat a deschis focul asupra lor dintr-o padure din apropiere. Printre vizitatorii se aflau si doua garzi de frontiera, unul fiind impuscat mortal.

O ancheta a fost deschisa pentru a investiga atacul de marti seara.

Atacurile armate si cu bombe sunt frecvente in Daghestan, o republica formata in mare parte din musulmani, din nordul Caucazilor, unde fortele ruse se confrunta cu militanti islamisti de ani de zile. Insa atacurile care vizeaza turisti sunt neobisnuite in regiune, scrie MEDIAFAX.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.