Cetatenii ungari care au lucrat in strainatate vor primi o subventie de 32.000 de euro daca decid sa se restabileasca in Ungaria, anunta Ministerul ungar pentru Resurse Umane.

Guvernul de la Budapesta a elaborat un sistem de subventii pentru constructia de locuinte, in scopul incurajarii cetatenilor ungari care lucreaza in strainatate sa revina in tara.

Bence Retvari, un oficial guvernamental, a explicat ca cetatenii ungari vor trebui sa demonstreze ca au lucrat legal in strainatate in ultimele sase luni si ca au platit contributii la asigurari medicale in ultimele 24 de luni. Daca se vor restabili in Ungaria, ei vor primi o indemnizatie de zece milioane de forinti (32.000 de euro), scrie MEDIAFAX.

De o subventie egala vor beneficia si cuplurile care au trei copii si doresc sa achizitioneze o locuinta. Familiile din Ungaria care au un singur copil vor beneficia de o prima in valoare de 600.000 de forinti (2.000 de euro) pentru cumpararea unei case, iar cele cu doi copii vor fi indreptatite la 2,6 milioane (8.300 de euro).


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.