Doua persoane suspectate ca planuiau sa comita atentate la Bruxelles de Revelion au fost arestate de autoritatile belgiene, in urma unei operatiuni antiteroriste, relateaza radioteleviziunea belgiana RTBF in pagina online.

Mai multe perchezitii si arestari au avut loc duminica si luni la Bruxelles, in Brabant si in regiunea Liege, la cererea unui judecator de instructie din capitala Belgiei, specializat pe probleme de terorism.

In total, sase persoane au fost retinute in cadrul anchetei, dar numai doi suspecti au fost in final plasati sub mandate de arestare, celelalte patru persoane fiind eliberate dupa audieri.

Cei doi indivizi arestati sunt inculpati pentru apartenenta la o grupare terorista si amenintare cu atentate. Unul dintre ei este banuit ca era atat liderul unei celule teroriste, cat si recrutor.

Conform informatiilor obtinute de RTBF, gruparea intentiona sa comita atentate in Belgia vizand locuri emblematice din Bruxelles si politia, cu ocazia sarbatorilor de Revelion. Parchetul federal a confirmat marti aceste informatii, mentionand "amenintari serioase cu atentate"."Obiectele confiscate in timpul perchezitiilor, in special material informatic, tinute militare de antrenament si material de propaganda pentru Statul Islamic, sunt in curs de examinare. Nu au fost descoperite arme sau explozibili", a precizat Parchetul intr-un comunicat.

Ziarele trustului Mediahuis au relatat despre "amenintari concrete" vizand comisariatul general din apropierea pietei centrale din Bruxelles. Parchetul nu a confirmat insa aceasta informatie, scrie MEDIAFAX.

In urma acestor evenimente, nivelul de alerta pentru comisariatele de politie din Bruxelles a fost ridicat de la 2 la 3.

Acest complot nu are nicio legatura cu atentatele de la Paris din 13 noiembrie, a subliniat Parchetul federal, responsabil de dosare de terorism, care a preluat cazul deschis initial de Parchetul din Bruxelles.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.